eRadovi - матурски, семинарски, дипломски, магистарски, стручни радови, докторати,... у електронском облику!
    


претрага по кључним речима:

Новости

ЦРВЕНОКОСА АМЕРИЧКА УЧЕНИЦА СЕ ИЗБОРИЛА ЗА СВОЈУ ФРИЗУРУУченица  једне средње школе у  савезној држве Флорида , САД,извојевала је своје право да иде у школу са  јарко црвеном  бојом косе,  извештава Орландо сентинел.
Наиме,шеснаестогодишња ученица Мебри Андерсон, била је искључена са наставе   пошто је администрација школе  њену црвену фризуру оценила  неприкладном . 

У образложењу је наведено   да јарко црвена боја косе ученице Мебри Андерсон није у скалду са одредбама  интрених  школских правила о спољном изгледу ђака , него их , напротив грубо нарушава.

Мебри се на ову скандалозну одлуку школске управе донету , како се испоставило ,на изричит захтев тамошње ППС ( педаошко-психолошке службе) жалила окружним школским властима који су црвенокосу Мебри   вратиле у  учионицу.

Како пише Орландо Сентинел,   директор  школе коју похађа  Мебри Андерсеон ,у последње време је у знатној мери ојачао  утицај педагошкиње, а посебно  школске псхихошкиње, (чија је коса  такође  јарко црвене  боје , па је боју  Мебриних  власи  доживела као фризуру ругалицу,уперену против свог високог школског и ескпертског ауторитета ), скоро им  у потпуности препустивши све полуге управљања  установом .
 
Као доказ   тој верзији   је  и недавно и преуређење  мале наставничке  зборнице у  кабинет за ППС  тако да многи наставници немају где да седе за време одмора.

Директор  гимназије из савезне амерчке државе Флорида ,који је  несерећној ученици  Мебри Андресон изрекао  меру  исклкјучења из школе,како извештава Орландо Сентинел, је формирање ППС кабинета у малој зборници,  предузео надајући се да ће  се у бољем светлу представити окружној  екстерној инспекцији  да би  у већ најављеном контролном прегледу екстерна инспекција  поправила једва измољену двојку са првог прегледа, што је у колекитву и међу родитељима  доживљено  као  понижење и озбиљно нарушавање  угледа ове некад водеће школе  у округу, наглашава лист.
 
 

03.09.2013.

Број читања: 1819


Категорије: Образовање | Наука и технологија | Култура | Информатика | Економија | Посао | Здравље и медицина | Спорт | Занимљивости